Bank of America solicită patent pentru un sistem de gestionare a criptomonedelor

Bank of America solicită patent pentru un sistem de gestionare a criptomonedelor

Bank of America este cea de-a doua insituție bancară ca dimensiuni din Statele Unite. Aceasta a solicitat recent un nou patent pentru un sistem ce gestionează criptomonedele în sistemele de afaceri.

Compania a publicat rezultatele cercetărilor cu privire la un sistem de gestionare a cheilor private într-un sistem instituțional. Este de fapt o continuare a unei propuneri anterioare. Începând din anul 2014, Bank of America analizează posibilitatea de creare a unui seif online pentru criptomonede.

Noul patent detaliază modalitatea în care un sistem computerizat va gestiona tagurile de criptare de pe blockchain.

În ultimii ani, insituția a solicitat o serie de patente asociate cu tehnologia blockchain. Acesta este un aspect de interes în condițiile în care atitudinea oficială a băncii este anti-criptomonede.

Cu toate acestea, documentația depusă la Oficul de Mărci Înregistrate și Patente din SUA pornește de la premisa că monedel digitale vor fi adoptate în masă, însă populația va continua să își stocheze aceste fonduri în sistemul bancar.

”Companiile pot gestiona zilnic un număr mare de tranzacții financiare. Pe măsură ce tehnologia avansează, tranzacțiile financiare care implică criptomonede au devenit mai frecvente. Pentru unele companii, ar putea fi de dorit să se păstreze în siguranță criptomonedele deținute”

se menționează în documentația depusă.

Bank of America

Alături de giganți precum Walmart și IBM, este una dintre cele mai implicate instituții în cercetarea aplicațiilor bazate pe tehnologia blockchain. Anterior, Bank of America a solicitat patente pentru un sistem de cold storage, sisteme care să faciliteze plățile cu criptomonede precum și conversie în timp real pentru acestea.

Punctul de vedere public al companiei este că Bitcoin și celelalte monede digitale sunt sisteme de plată riscante. Astfel investitorii nu ar trebui să fie prea optimiști cu privire la potențialul lor speculativ. De asemenea, clienții Bank of America nu au posibilitatea de a achiziționa criptomonede cu carduri de credit.

De altfel, în ultimul raport de activitate, banca a admis că adopția în masă a criptomonedelor reprezintă o amenințare la modelul său de afaceri.