Bean (1997)

Bean (1997)

In toamna anului 1997, un foarte bogat si bine intentionat domn (Burt Reynolds) doneaza galeriei Grierson din California suma de 50.000.000 de dolari pentru achizitionarea celui mai vestit tablou al Americii, “Mama” a lui Whistler. Pina acum, acest obiect de arta foarte valoros, a fost expus la Musée D’Orsay din Paris. Administratorii galeriei americane vor sa invite la ceremonia dezvaluirii picturii un critic de arta eminent si, in acest scop, propun Galeriei Nationale Regale din Anglia sa-l trimita pe cel mai respectat critic al lor.

Aceasta este cea mai mare greseala pe care o puteau face. Britanicii nu il vor trimite pe cel mai mare critic al lor, ci pe cel mai detestat si incapabil angajat, dintr-o incercare disperata de a scapa de acesta.

 

Numele lui este Bean. Mr Bean. 007 este coeficientul lui de inteligenta si tot ce atinge se transforma in haos.

La baza avind personajul creat si interpretat de Rowan Atkinson, bean este povestea unui om extrem de simplu cu un par frumos si foarte ordonat. La numai citeva zile dupa ce a sosit in Los Angeles, Bean a distrus casatoria, cariera ca sa nu mai spunem viata celui ce il gazduieste, David Langley (Peter MacNicol), a incintatoarei sale sotii (Pamela Reed) si a copiilor lui (Andrew Lawrence si Tricia Vessey).

La un moment dat in film, directorul Galeriei (Harris Yulin) il lasa singur pe Bean in incaperea in care se afla si tabloul atit de pretios, iar aceasta este o alta mare greseala cu efecte dezastruoase.

Bean este filmul dezastru al acestui an. Sa uitam de vulcani in eruptie sau extraterestrii care ne invadeaza - groaza are fata umana, iar aceasta este a lui Mr Bean, cel care isi imprastie magia sa ciudata prin galeriile de arta, spitaluri, aeroporturi, sau casele oamenilor.

Sa-ti fie teama. Sa-ti fie foarte teama. Sa-ti fie foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, teama. Mr Bean soseste in America.